До 20-ти май (сряда) България трябва да подаде имената на

...
До 20-ти май (сряда) България трябва да подаде имената на
Коментари Харесай

Едно от златните момичета е кандидат за поста на Мария Гигова в МФГ

До 20-ти май (сряда) България би трябвало да подаде имената на своите претенденти, които ще се борят да влязат в управителните структури на Международната федерация по гимнастика, заяви за националното радио Красимир Дунев, президент на БФ по гимнастика.

Конгресът на Международната федерация по гимнастика (FIG), който ще е избирателен би трябвало да се организира през октомври в турския курорт Анталия.

Световната шампионка с ансамбъла от Измир Християна Тодорова е претендент за член на Техническия комитет по художествена гимнастика. Бронзовата медалистка от Олимпийските игри в Рио де Жанейро ще се опита да замести в този значим орган трикратната международна шампионка Мария Гигова.

Президентът на федерацията по естетическа гимнастика и треньор по художествена гимнастика Мариета Дукова ще е претендент за Търговска колегия Масов спорт.

Президентът на Българската федерация по скокове на батут Стоян Димитров още веднъж ще се кандидатира за трети мандат за член на съвета към интернационалната централа, а генералният секретар на централата Мариела Стойчева още веднъж ще се бори за място в Техническия комитет в тази дисциплинираност.

Бившият общоприет секретар на Българската федерация по акробатика и в този момент треньор Николина Христова още веднъж ще се опита да влезе в Търговска колегия в това направление.

Десислава Богушева, която е арбитър по аеробика ще опитва да откри място в Търговска колегия по аеробика.

От 13 май националните състезатели по гимнастика могат още веднъж да се приготвят в националната база „ Раковски “, само че към момента не са се възползвали от тази опция, показа олимпийският вицешампион на висилка от Игрите в Атланта през 1996 година.

„ Смятаме в понеделник да стартираме тренировки, само че със скъсен състав. На първо време в залата ще се приготвят Дейвид Хъдълстоун, който има квота за Олимпиадата и Йордан Александров, който късмет да завоюва квота. Ще забележим с тях по какъв начин ще протичат тренировките, и в случай че всичко е наред, съставът ще бъде повишен ", разкри той.

Красимир Дунев добави, че Световната купа, която трябваше да се организира от 15 до 17 май във Варна е отсрочена за следващата година.

„ Имахме декларирани доста състезатели, над 450 участника. Щеше да е невероятна, доста мощна купа. От интернационалната федерация ни дадоха опция да я отложим за края на годината, само че защото всички останали купи са отсрочени и ние преценихме, че ще е по-добре тя да се организира следващата година. През 2021 няма да има нови международни купи, с цел да може тези, които не се организираха в този момент (6или 7 )да се трансферират за следващата година. Ние сме предложили 2 дати, за две следващи седмици и чакаме решението на FIG ", добави още президентът.

Според Дунев отлагането на Олимпийските игри в Токио с една година е било най-хубавото решение, което Международният олимпийски комитет е взел.

„ Смятам, че това е опция състезателите да се приготвят доста по-добре за тази Олимпиада. Страхувам се, че календарът ще стане доста претрупан. Пак ще имаме европейско, има и международно, което в тази обстановка може да отпадне. За тази година имаме европейски шампионати за мъже и дами. Франция се отхвърли да провежда това за дами в Париж и в този момент се търси нов хазаин. Това за мъже ще е в Баку. Те не са се отказали, ще го проведат, само че не се знае по кое време. Може би ще поемат и това за дами “, приключи Дунев.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР