До 20 се увеличиха петролните танкери, чакащи в Черно море,

...
До 20 се увеличиха петролните танкери, чакащи в Черно море,
Коментари Харесай

Увеличава се опашката от петролни танкери в Босфора

До 20 се усилиха петролните танкери, чакащи в Черно море, с цел да преминат през Босфора на път за Средиземно море , оповестява " Ройтерс ".

Вчера, отхвърляйки натиска от чужбина по отношение на морските управляващи на Турция обявиха, че ще продължат да не позволяват в своите териториални води петролни танкери, които нямат подобаващите застрахователни документи, и се нуждаят от време за инспекции.

Освен това други осем танкера изчакват за прекосяване през протока Дарданели в Средиземно море, което е по-малко с един спрямо ден по-рано.

Това прави общо 28 петролни танкера, чакащи да преминат в посока юг.
 Западът вини Турция за блокираните петролни танкери в Босфора
Западът вини Турция за блокираните петролни танкери в Босфора

Опашките били поради ръководството на Анкара, а не поради тавана на цените

Страните от Г-7, Европейският съюз и Австралия се споразумяха да забранят на доставчиците на транспортни услуги, като да вземем за пример застрахователи, да оказват помощ за износа на съветски нефт, в случай че той не се продава в границите на целящ да лиши Москва от военни доходи.

В телефонен диалог в сряда заместник-министърът на финансите на Съединени американски щати Уоли Адейемо съобщи на турския заместник-министър на външните работи Седат Онал, че таванът на цените се ползва единствено за съветски нефт и не постанова спомагателни инспекции на корабите , пресичащи турските териториални води.

От началото на месеца обаче Турция вкара обособена мярка и точно тя провокира задръстването.

Съгласно условието корабите следва да дават доказателство за застраховка , покриваща продължителността на преноса им през Босфора или когато дебаркират в турските пристанища. Танкери без подобаваща документи могат да не бъдат позволени до турски води или да бъде изтънчено от тях да дават нови P&I застрахователни писма, покриващи пътуванията им през територията на страната.
 Турция продължава да блокира танкери в Босфора
Турция продължава да блокира танкери в Босфора

Властите настояват, че инспекциите са рутинни процедура
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР