До 20 метра в секунда достигна скоростта на вятъра в

...
До 20 метра в секунда достигна скоростта на вятъра в
Коментари Харесай

В Шуменско вятър до 20 метра в секунда, има паднали дървета

До 20 метра в секунда доближи скоростта напразно в Шуменско в нощта против вторник, в района са паднали 8 литра дъжд на кв.м. На 12 сигнала са отзовали избавителните екипи на пожарната в Шумен, общинските компании „Паркове и обредна дейност“ и „Чистота“ също оказват помощ при почистване на следствията от мощния вятър. Бурята спря тока в елементи от Шумен, Велики Преслав, Върбица и 11 села, и отвори доста работа на спешните екипи на Енерго-Про.

Бурята не е нанесла съществени вреди по здания, само че от изкоренените дървета и паднали клони са били препречени улици, булеварди, детски площадки в града. На ул. „ Ген Драгомиров “ 56 дърво се стоварило върху две коли и засегнало по-сериозно „Ауди А3″, благосъстоятелност на 58-годишен шуменец. Колата е с потрошено предно стъкло и огънат таван. Екип на пожарната е съдействал след 21,30 часа за обезопасяване на региона.

Пречупени и паднали огромни клони задръстват градинката зад Военното учебно заведение, в кв. „ Херсон“ и на детската площадка покрай ОУ „ Д-р Петър Берон “. По продължение на бул. „ Мадара “ и ул. “Съединение “ също са нападали дребни клони, обобщават вредите от общината.

Кметът на Шумен Любомир Христов благодари на компаниите за бързата реакция за премахване на следствията от бурния вятър. „ От 20 часа в понеделник вечерта сме по отношение на ръководителите на предприятията по чистотата, паркове и обредна активност и почистващата компания РТК. Благодаря на сътрудниците от пожарната, че ни помогнаха да разчистим падналите по улиците и тротоарите дървета, с цел да не се затруднява придвижването в града “, сподели градоначалникът.

„ На места има скъсани електрически проводници, преплетени кабели и жици, и е нарушено електрозахранването в града и селата. Информирано е електроразпределителното сдружение и сега се работи по улиците „ Поп Андрей “, „ Пловдив “ и „ Петра “ в Шумен, както и в селата Ивански, където има разкъсан проводник, а също по този начин и в Салманово “, заяви Красимир Косев, основен експерт по предварителна защита и отбрана на популацията в общината.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР