До 20 май участниците в изборите - политически партии, коалиции

...
До 20 май участниците в изборите - политически партии, коалиции
Коментари Харесай

Сметната палата чака отчет от партиите за предизборната кампания до 20 май

До 20 май участниците в изборите - политически партии, обединения от партии и инициативни комитети, би трябвало да показват докладите си за предизборната акция в Сметната палата, припомнят от ведомството.

Отчетът би трябвало да се изпрати на книжен и електронен притежател, съпроводен с извлечение от банковата сметка. Към него се ползват декларациите за генезис на дарените средства, както и на предоставените средства от претендент или член на предприемчив комитет, когато са в размер над една минимална работна заплата.

Отчетът се изготвя и показва по пример, одобрен от Сметната палата. Утвърдените мостри на доклади са оповестени в ЕРИК в меню " Подаване на документи към Регистъра ". В ЕРИК са оповестени и инструкции за правене на докладите. Документите могат да се намерят и на интернет страницата на Сметната палата в раздел " Контрол - избори " - " Отчитане на предизборната акция ".

От Сметната палата показват, че при непредставяне на подобен доклад се постанова санкция от 2000 до 10 000 лева

Сметната палата ще разгласява на интернет страницата си докладите до 15 дни след приключването на периода за представянето им, след което ще извърши одит за сходство на заявените доходи и осъществените разноски по отношение на предизборната акция, когато са над 1000 лева Ще бъдат тествани и всички лица, дали средства или дарения над 1000 лева, за сходство с размера на приходите им.

Напомня се и че до 30 работни дни след изборния ден доставчиците на медийни услуги, социологическите и рекламните организации, както и организациите за реализиране на връзки с обществеността би трябвало да показват в Сметната палата на книжен и електронен притежател информация за предоставените услуги на партиите, обединенията и инициативните комитети.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР