До 20 март ще се реши дали ще има великденски

...
До 20 март ще се реши дали ще има великденски
Коментари Харесай

До 20 март става ясно дали ще има великденски добавки за пенсионерите

До 20 март ще се реши дали ще има великденски добавки за пенсионерите, сподели пред публицисти общественият министър Бисер Петков Бисер Петков е министър на труда и обществената политика. Роден е на 6... към профила.

Той уточни, че все още не са водени диалози с министъра на финансите, не са правени планове. Решението зависи от финансовия министър, тъй като става дума за спомагателен и безпланов в бюджета на ДОО разход, означи Бисер Петков.

По думите му е значимо да се види дали тези средства могат да бъдат обезпечени без да се наруши финансовата непоклатимост на системата. Ако има средства, би трябвало да се посочи и за кои групи ще бъдат отпуснати, каква ще е сумата, означи Петков.

В отговор на въпрос дали ще води диалози да е по-справедливо разпределението на парите и да има за всички пенсионери, Бисер Петков напомни, че е направил подобен опит за коледните добавки, само че се е оказало, че отчетността на Национален осигурителен институт не разрешава правдивост, в случай че се излезе отвън прилагания към този момент метод, стъпващ на изплащания размер на пенсията, съгласуван с линията на беднотия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР