До 20 години затвор грозят основателя на Autonomy – Майк

...
До 20 години затвор грозят основателя на Autonomy – Майк
Коментари Харесай

Съдят британски предприемач, продал фирма на HP

До 20 години затвор грозят създателя на Autonomy – Майк Линч

Майк Линч продаде своята компания Autonomy на HP за 11 милиарда $ през 2011 година

Съединени американски щати повдигнаха обвиняване против Майк Линч за продажбата на английската софтуерна компания Autonomy на Hewlett-Packard против 11 милиарда $ преди седем години, съобщи Файненшъл Таймс.

Твърди се, че делото може да приключи с оптималната присъда от 20 години затвор. Искът включва 14 обвинявания в интрига и машинация.

Британският бизнесмен Линч основава Autonomy през 1996 година и е неин основен изпълнителен шеф до 2011 година Тогава компанията е купена от HP за 11 милиарда $.

Това трябваше да е съществена част от прехода на американския ИТ колос към софтуерния бизнес, написа Ройтерс. Сделката обаче „ се вкисна “ година по-късно, когато HP отписа три четвърти от цената на английската компания, като упрекна Линч и сътрудниците му във „ финансово погрешно ръководство “.

Линч постоянно е отричал каквото и да е непозволено деяние, отбелязва Ройтерс. Сега той не бе открит за коментар пред организацията. Файненшъл Таймс цитира юристите на Линч, които настояват, че сходно обвиняване е „ правосъдно извращение “ и оспорват обвиняванията.

HP се опита да подаде тъжба против Линч, до момента в който той се опита от своя страна да заведе дело против HP през 2015 година, заявявайки, че компанията „ е просто некомпетентна в ръководството на Autonomy и придобиването е обречено през цялото време “. Тези случаи бяха забавени от наказателното следствие в Съединените Щати.
още по тематиката
Обвинен, дружно с Линч, е и Стивън Чембърлейн – някогашен финансов шеф на Autonomy. Самият Линч е част от Съвета по просвета и технологии при английското държавно управление, напомня Файненшъл Тамс.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР