До 20 февруари 2023 г. общините, областните управители и държавните

...
До 20 февруари 2023 г. общините, областните управители и държавните
Коментари Харесай

Стартира кампания за набиране на проекти по Красива България за 2023 г.

До 20 февруари 2023 година общините, регионалните шефове и държавните институции могат да аплайват по план „ Красива България ” (КБ) към Министерство на труда и обществената политика (МТСП) за финансиране на планове, които целят да обезпечат усъвършенствани работни условия и по-качествено обслужване на жителите в региона на образованието, опазването на здравето, обществените услуги, културата, администрацията, спорта и развлеченията.

Мярка М01 „ Подобряване на публичната среда в обитаемоте места ” е ориентирана към развиването на устойчива, обвързвана и налична социална среда. По нея се позволяват строително-монтажни/ремонтни работи в здания, включително със статут на недвижима културна полезност, които са за публично обслужване в региона на администрацията, културата и изкуствата, спорта и обществения туризъм.

Мярка М02 „ Подобряване на обществената инфраструктура ” има за цел да обезпечи подобаваща и рентабилна просветителна и здравна инфраструктура, както и да бъде употребена за оптимизация и рационализация на сградния фонд в областта на дневните обществени услуги. По нея се позволяват строително-монтажни/ремонтни работи в здания, включително със статут на недвижима културна полезност, които са за публично обслужване в региона на образованието и науката, опазването на здравето и даването на обществени услуги от нерезидентен вид. 

Чрез мярката М02-01 „ Подобряване на обществените услуги от резидентен вид ” се цели обновяването на изискванията на живот на групи в неравностойно състояние, като се сътвори подобаваща обществена инфраструктура за даване на обществени услуги в общността от резидентен вид, които заменят институционалната грижа. По М02-01 се позволяват строително-монтажни/ремонтни работи в съществуващи здания или независими обекти в тях, или ново строителство за даване на обществени услуги от резидентен вид. По нея не се позволяват обекти със статут на недвижима културна полезност.

И по трите ограничения може да се финансира благоустрояване на прилежащите външни пространства на съответните здания, само че в границите на урегулираните поземлени парцели, в които те са ситуирани. Подробна информация за изискванията за кандидатстване по време на акцията може да се откри в Проект „ Красива България ”, оповестяват от пресцентъра на МТСП.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР