До 20:00 часа продължи поредната блокада на Цариградско шосе от

...
До 20:00 часа продължи поредната блокада на Цариградско шосе от
Коментари Харесай

Горублянци свалиха блокадата, но чакат среща с институциите на 20 юни

До 20:00 часа продължи следващата обсада на " Цариградско шосе " от недоволни поданици на столичния квартал Горубляне.

Протестиращите редуцираха времетраенето на блокадата поради идните срещи по тематиката с представители на виновни институции.

В инициативния комитет " Горубляне " през днешния ден са получили удостоверение за провеждането на плануваната за 20 юни - понеделник, среща в районното министерство (МРРБ).

От ведомството към този момент са показали, че на срещата присъединяване си са удостоверили представители на министерствата на финансите и земеделието. Отговор все още не е получен от Министерството на околната среда и на Столичната община - за наличието на основния проектант на София Здравко Здравков.

Анита Тарабанова от инициативния комитет изясни, че от срещата в понеделник ще се разбере какво тъкмо се случва с парцелите, които са под панелните комплекси, и парцелите, които са планувани в Общия организационен проект на София за някакви обществени мероприятия, като не са отчуждени към този момент 30 години, от които повече от 15 години, откогато е Общият организационен проект на София.

От информацията за наличието на срещата понеделник на представители на Министерството на околната среда и на Столичната община зависи продължителността на протестните блокади в сектора от " Цариградско шосе " за четвъртък и петък.
ТЕМА преди 15 дни 1228 преди 26 дни 1119 преди 1 месец 3167
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР