До 2 млрд. лв. стига стойността на обсъжданите в правителството

...
До 2 млрд. лв. стига стойността на обсъжданите в правителството
Коментари Харесай

Правителството отпуска до 2 млрд. лева за справяне с кризата

 До 2 милиарда лева стига цената на обсъжданите в държавното управление и ръководещата коалиция незабавни ограничения в помощ на хората и бизнеса за излизане от рецесията, провокирана от епидемията от COVID-19.

Това е станало ясно довечера, откакто при премиера Бойко Борисов е имало поредност от срещи на министри за договаряне на пакета от ограничения. В понеделник рано сутринта той би трябвало да бъде разискван от Борисов с съдружните му сътрудници Валери Симеонов и Красимир Каракачанов.

Подготовката на незабавни стопански ограничения бе контрактувана от тримата дружно с ремонта на държавното управление, при който бяха заменени министрите на финансите, на вътрешните работи, на стопанската система и на туризма. А срещите на министрите са траяли през целия уикенд.

Обсъждани са били три групи от ограничения - краткосрочни, до края на годината и за 2021 година, пише 24 часа.

В първата група влизат ограничения, които могат да бъдат изпълнени незабавно или най-късно до края на годината. Те ще са ориентирани основно към приходите на хората, през които да бъде подкрепено потреблението и по този начин и цялата стопанска система на страната. Повечето от тях били по гледище на “Обединени патриоти ", за които не било редно България да е единствената страна в Европейски Съюз, която не е помогнала директно на засегнатите от рецесията жители.

Бонуси към пенсиите или индексирането им през есента са два от разновидностите, които са обсъждани при премиера Борисов. Обикновено най-бедните пенсионери, чийто приход е под линията на бедността от 3763 лева, получават добавки към коледните си пенсии. Сега това заплащане може да бъде отместено към октомври.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР