До 2-3 септември ще бъдат завършени всички довършителни работи по

...
До 2-3 септември ще бъдат завършени всички довършителни работи по
Коментари Харесай

Строителят на интерконектора: Готови сме до 2-3 септември

До 2-3 септември ще бъдат приключени всички довършителни работи по газовия интерконектор сред България и Гърция. Това увери изпълнителният шеф на компанията реализатор на плана " Авакс " Антонис Мицалис, който организира среща на " Дондуков " 2 с президента Румен Радев.

" До края на август или най-вече до 2-3 септември, това е въпрос на няколко дни, само че каквото зависи от нас, ще бъде приключено ", сподели той.

" Още през цялото време разбираме значимостта на плана и ви убеждавам, че се опитваме да дадем най-хубавото от нас, с цел да можем да го приключим бързо и сполучливо ", добави Мицалис.

А какви са аргументите за забавянето с над година и половина? Ковид пандемията, посочи гръцкият представител. " Ще ви дам единствено един образец - към края на 2020 година имахме позитивни 35 експерти, като нямахме концепция къде да ги държим под карантина - в България или в Гърция. Говорим за високо квалифицирани хора на европейско равнище. "

От страна на изпълнителя увериха също, че към този момент са изцяло наясно, а не както първоначално, с всички условия за въвеждане в употреба на обекта.

" Междусистемната газова връзка сред България и Гърция, не е просто инфраструктурен план, това е обект със мощно районно и геополитическо значение. Това е план е от голяма важност също по този начин освен за задълбочаване на партньорството сред нашите две страни, само че е и от огромна значимост за диверсификацията на газовите доставки за България и страните от Централна и Източна Европа, както и за гарантиране на постоянното икономическо развиване в напия район и реализация на европейската политика за гарантиране на сигурност при доставките на енергоизточници ", сподели на собствен ред президентът Румен Радев.

Президентът акцентира още - българската страна ще спомага по всевъзможен метод за по-бързото довеждане докрай на строителните действия.
 Газовата връзка е подготвена, работи се по съпътстващи неща, прецизират от ICGB
Газовата връзка е подготвена, работи се по съпътстващи неща, прецизират от ICGB

Внесено е и обновения проект за довършителните работи

Припомняме, че при започване на юли премиера Кирил Петков и гръцкият му сътрудник Кирякос Мицотакис. Проверка на служебните министри Христо Алексиев и Иван Шишков обаче откри, че. Алексиев уточни, че не са разкрили газ, а незавършен градеж. На брифинг пък служебният министър на енергетиката Росен Христов съобщи, че при започване на септември се чака.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР