До 19 февруари в ДФ Земеделие“ се приемат заявления за

...
До 19 февруари в ДФ Земеделие“ се приемат заявления за
Коментари Харесай

До 19 февруари се приемат документи по мярката за инвестиции във винарски изби

До 19 февруари в Държавна фирма „ Земеделие “ се одобряват заявки за даване на финансова помощ по размер „ Инвестиции в предприятия “ от Националната стратегия за подкрепяне на лозаро-винарския бранш 2019 – 2023 година

Държавна фирма „ Земеделие “ моли претендентите да не оставят запазването на час за последния миг, защото по този метод рискуват да останат без плануван час. Това може да докара до по-продължително изчакване за банкет на документи и крие опасности от скупчвания от хора. С цел отбягване на тези условия молим бенефициентите да съблюдават прецизно авансово записаните часове, както и да носят персонални защитни средства.

Припомняме, че от финансова поддръжка по размер „ Инвестиции в предприятия “ могат да се възползват предприятия, вписани като винопроизводители в лозарския указател, поддържан от Изпълнителната организация по лозата и виното, както и организации на производители, асоциации на организации на производители и междубраншови организации в бранш винено грозде.

Запазват се и допустимите за финансиране действия, а точно – закупуването на нови машини и уреди, свързани с процеса на произвеждане и предпазване на вино, както и строително-монтажни работи по създаване, надстрояване, продължение и/или реорганизация на здания, предопределени за произвеждане и предпазване на вино, надзор на качеството на създадените виновност и други

Допустимият % на европейско финансиране по подадените планове ще се дефинира според от типа на предприятията. И през актуалната година микро, дребни и междинни предприятия ще могат да получат до 70 % финансиране от Европейски Съюз, огромните предприятия с годишен оборот под 200 милиона евро и по-малко от 750 чиновници – 35 %, а огромните предприятия с оборот над 200 милиона евро и над 750 чиновници – 25 %. Оставащата част от разноските ще бъде за сметка на претендентите за даване на финансова помощ.

Източник: naselo.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР