До 19 часа центърът на София ще бъде затворен за

...
До 19 часа центърът на София ще бъде затворен за
Коментари Харесай

Без автомобили в центъра на София

До 19 часа центърът на София ще бъде затворен за коли в обсега на синята зона за паркиране.

Това оповестяват от пресцентъра на Столична община.

Причината е обичайна за Европа самодейност Ден без коли, в която се включват столицата и още 36 обитаеми места в страната.

Целта е да се трансформират навиците на хората за напредване в града и да се обърне вниманието им към прекомерното потребление на коли.

Някои от самодейностите показа заместник-министърът на околната среда Атанаска Николова. "В доста от българските общини са оповестени дни за гратис прилагане на градския превоз. Имаме оферти за гратис наемане на колела ", уточня тя.

В 10 часа до лятната сцена на Борисовата градина в София ще стартира велосипеден поход.

До 19 часа центърът на града ще бъде затворен за придвижване на коли в периметъра сред булевардите "Васил Левски ", "Патриарх Евтимий ", "Христо Ботев ", "Александър Стамболийски ", "Княз Александър Дондуков ", улица "Георги С. Раковски " и бул. "Цар Освободител ".

Жителите на София ще могат да се разхождат пешком, да карат колело и да употребяват градския превоз.

В България замърсяването на въздуха с фини прахови частици е с най-високо наднормено равнище спрямо останалите страни членки на Европейски Съюз. Сформирана е работна група, която би трябвало да предложи ограничения за по-добър надзор при техническите прегледи на колите, с цел да не бъдат премахвани катализаторите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР