До 18 млн. дози ваксини могат да дойдат в България

...
До 18 млн. дози ваксини могат да дойдат в България
Коментари Харесай

Чакаме до 18 млн. дози ваксини до края на годината, твърдят здравните власти

До 18 млн. дози ваксини могат да дойдат в България до края на годината, оповестиха през днешния ден на брифинга на националния действен щаб. Техният брой зависи от това какъв брой от седемте компании, които създават ваксини, ще ги пуснат.
До момента Европейска комисия е сключила контракт с 6 производителя, като за 5 са декларирани количества. От тях за България са 12 млн. дози. Ако се работи единствено с двете утвърдени досега ваксини до края на юни ще бъдат имунизирани 1 млн души.
" До края на годината чакаме 4,4 млн. дози. Очаква се през днешния ден или на следващия ден Европейска комисия да излезе с решение за оксфордската ваксина. До юни месец, при двете утвърдени ваксини, би било допустимо да се имунизират 1 млн. души. Ако имунизацията на Оксфорд получи позволение, 2 млн. да бъдат имунизирани. Ако четвъртата тата ваксина получи позволение – 2,4 млн. души ще могат да бъдат имунизирани, в случай че петата получи позволение, към този момент над 2,5 млн. души ще могат да се имунизират. Опитваме се навреме да предоставяме информация ", разгласи шефът на Изпълнителната организация по медикаментите Богдан Кирилов на постоянния брифинг на министерство на опазването на здравето и Националния действен щаб.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР