До 18-месечна възраст Мая Спенсър-Бъркли от Лондон била обикновенo дете

...
До 18-месечна възраст Мая Спенсър-Бъркли от Лондон била обикновенo дете
Коментари Харесай

Красавица с тежка съдба: Мехурите по кожата ми сълзят с всяко докосване, но няма да се откажа от подиума

До 18-месечна възраст Мая Спенсър-Бъркли от Лондон била обикновенo дете със сини очи и нежна бебешка кожа. Когато обаче момичето почнало да пълзи, на тялото му се появили мехури. Родителите неотложно завели щерка си на доктор и след многочислени проби й е сложена ужасна диагноза - булозна епидермолиза, която визира половин милион души от целия свят, написа Mirror.

 Фото © Instagram/mbajsb
" Просто казано, кожата ми няма протеини, поради което тя сълзи при най-малкото допиране. В детството си желаех да тичам и да се катеря по дърветата, само че трябваше да нося дебели облекла за отбрана. В учебно заведение стана още по-лошо. Започнах да се усещам срамежлива за външния ми тип ", споделя тя.

 Фото © Instagram/mbajsb
Ежедневието на Мая зависи от положението на кожата й, което изисква непрекъсната грижа. Всяка заран тя смъква бинтовете си и се къпе с морска сол и детски стерилизатор. Там тя лежи 20 минути, а по-късно се измива със специфичен сапун. После момичето си поставя крем, след което още веднъж обгръща ръцете и краката си.  Фото © Instagram/mbajsb
" Болестта работи даже вътре в тялото ми. Хранопроводът ми се сви, тъй че, когато хапвам храна, в гърлото ми се появяват мехури. На всеки четири години си върша интервенция за разширение на хранопровода ", споделя Мая Спенсър-Бъркли.

На 17-годишна възраст Мая се уморила да се крие и разказала на приятелите си за заболяването си. Поради високия си растеж момичето непрестанно се обаждало на организации за модели и по-късно решила да опита да работи точно това.

 Фото © Instagram/mbajsb
" Опитвам се да не разреша на кожата ми да повлияе на това по какъв начин пребивавам. Аз съм към момента отивам на концерти и в действителност се пробвам да бъда мощна. Редовно се возя в метрото и работя като модел, тъй като хората със болести, сходни на моето, ще знаят, че не са сами в този смут ", прибавя тя.

 Фото © Instagram/mbajsb
" В продължение на години се борех с депресията. Всеки път, когато духах свещичките за рождения си ден, единственото ми предпочитание беше да оздравея. Но през последните няколко години осъзнах, че, в случай че не приема себе си такава, каквато съм, в никакъв случай няма да бъда щастлива ", заключва Мая.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР