До 18 август продължава кампаниятаС пълни раници“, организирана от благотворителната

...
До 18 август продължава кампаниятаС пълни раници“, организирана от благотворителната
Коментари Харесай

Нови ученически пособия ще получат на 15 септември деца в неравностойно положение от Раковски, Калояново и Пловдив

До 18 август продължава кампанията„ С цялостни раници “, проведена от благотворителната католическа организация „ Каритас Витания “ в поддръжка наученици от 1 до 10 клас в неравностойно състояние от Пловдив и общините Раковски и Калояново.

Инициативата се организира за трета поредна година и посредством донори набира всички нужни училищен принадлежности, като раници, химикали, тетрадки и материали за изобразяване. Подкрепата, която срещаме, е огромна и имаме желание да разтеглим акцията, като включим и деца в неравностойно състояние от други общини в Пловдив област, описа през Дарик Пловдив изпълнителния шеф на „ Каритас Витания “ Мария Чепишева.

По думите й, благодарността, която се чете в детските очи, когато получават новата раница, цялостна с най-нужните училищен принадлежности, е най-големият подарък и задоволство за тях, уредниците на акцията.

Всеки, който желае да се включи в „ С цялостни раници “ и да направи подаяние, може да го направи посредством платформата за доброволчество „ TimeHeroes “, която е формален сътрудник на задачата или да изпрати материали до централния офис на католическата организация.

Всички събрани образователни и писалищен материали ще се дарят на извънредно небогати деца за първия образователен ден.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР