До 18 април е срокът на общественото обсъждане на промени

...
До 18 април е срокът на общественото обсъждане на промени
Коментари Харесай

Законовите промени, свързани със "Зелена карта", са публикувани за обсъждане

До 18 април е срокът на публичното разискване на промени в Кодекса за застраховането, готови от Министерството на финансите, задачата на които е да отстранят " открити недостатъци в процеса на обработка на искания с интернационален детайл от обособени застрахователи по наложителна застраховка " Гражданска отговорност " на автомобилистите в границите на системата " Зелена карта ".

 Как Как " обединението Алексей Петров " може да провали влизането на България в еврозоната

Миналата седмица че през интервала на разискване могат да бъдат предлагани разновидности на текстовете, които да залегнат в плана, в случай че бъдат утвърдени от общоевропейския финансов регулатор - EIOPA.

В претекстовете към плана е записано, че действието на системата " Зелена карта " в България и финансовата непоклатимост на Националното бюро на българските автомобилни застрахователи е един от детайлите на Плана за деяние с ограничения за адресиране на последващите задължения на Република България след присъединението към ERM II, който постанова промени в нормативната уредба. Във връзка с присъединението към ERM II и след това към еврозоната е разпозната нужда от усилване на регулаторната рамка за премахване отсега нататък на откритите проблеми при действието на системата " Зелена карта " в България.

 Пазарът на Пазарът на " Гражданска отговорност " е нагорещен до прегаряне

Същият законопроект стигна до второ четене в 48-то Народно заседание, само че по този начин и не беше признат поради липса на поддръжка от ГЕРБ, Българска социалистическа партия, " Възраждане ", Движение за права и свободи, " Български напредък ", а това даде съображение на последователите на промените Петров бе изпълнителен шеф на Съюза за стопанска самодейност (ССИ), един от създателите на застрахователната компания " Лев инс " през 90-те години на ХХ в. и апетитен за негов действителен притежател.

Законопроектът на Министерството на финансите беше оповестен в Портала за публични съвещания на държавното управление в късните часове на работния ден в петък, а през днешния ден Съюзът за стопанска самодейност в писмо до медиите възрази против постановките в него като отбелязва, че няма отговор на свои нови оферти за прецизиране на текстовете. Според съюза министерството предлага в Кодекса за застраховането да бъдат включени вътрешните правила на Съвета на бюрата " Зелена карта ", т.е. на частноправна организация.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР