До 17 януари представителите на бизнеса в Кюстендил трябва да

...
До 17 януари представителите на бизнеса в Кюстендил трябва да
Коментари Харесай

Петър Паунов:100 млн. евро са загубени за Кюстендил, Перник и Стара Загора,защото държавата не е подала навреме документите

До 17 януари представителите на бизнеса в Кюстендил би трябвало да дават в общинска администрация контракт с компаниите, които са оторизирани да третират битовите им боклуци, съобщи кметът Петър Паунов. Община Кюстендил не е коригирала ставките на бизнесмените и бизнеса.След 17 януари стартират инспекциите.

„ Изгражда се напълно нова система за сметосъбиране, площадката е на заключителен стадий, ще бъде довършена до края на годината и по-късно се влиза в процедура по въвеждане в употреба.До края на седмицата изчакваме дали ще има значимо предложение за отнасяне на отпадъците от бизнесмените, в случай че не- община Кюстендил ще сътвори лично сдружение за ръководство, където ще бъдат разкрити над 30 работни места ”, съобщи кмета Паунов.

Той изрази упованието си с идването на новите сметоизвозващи машини и с усъвършенстваните доходи да зачести сметосъбирането и да няма повече противозаконни сметища, с цел да не се заплащат непотребни наказания.

Кметът ще предложи на Общински съвет общината да дофинансира извоюваните планове за физкултурен салон на VI ОУ и за построяването на нова спортна площадка на III ОУ.

”И при двата плана средствата планувани от страната са незадоволителни, сега се актуализират.Предлагаме на Общински съвет вместо да се изгубят парите да дофинансираме със лични средства.По -добре да дофинансираме и да възобновим физкултурния салон на VI ОУ и да създадем нова спортна площадка в III ОУ, вместо да загубим и дребния принос, който има страната и за жалост той става все по- малко.С извънредно огорчение разбрах оня ден, че същата тази страна не е подала в точния момент документите за Плана за обективен преход.100 млн. евро са окончателно изгубени за областите Кюстендил, Перник и Стара Загора.И някои към момента намират сили в себе си да питат за какво нямаме пари.При състояние, че всичко, което би трябвало да пристигна по Европейските стратегии е спряло преди повече от 2 години и сега се ограбват районите ”, разяснява още Паунов.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР