До 17 часа днес Централната избирателна комисия (ЦИК) ще приема

...
До 17 часа днес Централната избирателна комисия (ЦИК) ще приема
Коментари Харесай

Изтича срокът за регистрация на партиите за изборите

До 17 часа през днешния ден Централната изборна комисия (ЦИК) ще приема заявки от партии и обединения за присъединяване в предварителните избори на 2 октомври.

До момента 20 партии и 6 обединения са подали заявките си, като ЦИК записва една коалиция и 12 партии.

Формациите, които подават последни документите си ще получат регистрация още през днешния ден, само че в изискване на неприключила инспекция:

Партиите или обединенията, за които след инспекцията на Групово дело ГРАО се откри, че нямат нужните по закон 2500 правилни записа в подкрепящите регистрацията подписки ще бъдат отстранени от конкуренцията с следващи решения, които ще анулират регистрацията, дадена под изискване. Това ще се случи и при липса на други изисквани документи.

От ЦИК към този момент подсетиха, че единствено записаните в период обединения от партии могат да подават заявки за отразяване на промени, настъпили в състава на обединението - овакантяване на партия или включване на нова партия, като измененията могат да се вършат до 27 август в това число.

Изборният кодекс дава право на към този момент регистрирани за изборите да се откажат от присъединяване във вота и да бъдат заличени. Крайният период това да се съобщи е до 17 часа на 30 август.

На 31 август посредством жребии ЦИК ще дефинира следващите номера, с които партиите и обединенията ще се впишат в бюлетината за изборите, оповестява БНР.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР