До 17 часа днес Централната избирателна комисия (ЦИК) ще приема

...
До 17 часа днес Централната избирателна комисия (ЦИК) ще приема
Коментари Харесай

Днес изтича срокът за регистрация на партии и коалиции в ЦИК за изборите

До 17 часа през днешния ден Централната изборна комисия (ЦИК) ще приема заявки от партии и обединения за присъединяване в предварителните избори на 2 октомври.

До момента 20 партии и 6 обединения са подали заявките си, като ЦИК записва една коалиция и 12 партии.

Формациите, които подават последни документите си ще получат регистрация още през днешния ден, само че в изискване на неприключила инспекция:

Партиите или обединенията, за които след инспекцията на Групово дело ГРАО се откри, че нямат нужните по закон 2500 правилни записа в подкрепящите регистрацията подписки ще бъдат отстранени от конкуренцията с следващи решения, които ще анулират регистрацията, дадена под изискване. Това ще се случи и при липса на други изисквани документи.

От ЦИК към този момент подсетиха, че единствено записаните в период обединения от партии могат да подават заявки за отразяване на промени, настъпили в състава на обединението - овакантяване на партия или включване на нова партия, като измененията могат да се вършат до 27 август в това число.

Изборният кодекс дава право на към този момент регистрирани за изборите да се откажат от присъединяване във вота и да бъдат заличени. Крайният период това да се съобщи е до 17 часа на 30 август.

На 31 август посредством жребии ЦИК ще дефинира следващите номера, с които партиите и обединенията ще се впишат в бюлетината за изборите.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР