До 16 млн. лева се осигуряват по бюджета на Фонд

...
До 16 млн. лева се осигуряват по бюджета на Фонд
Коментари Харесай

Правителството отпусна 16 млн. лв. на ВиК-тата

До 16 млн. лв. се обезпечават по бюджета на Фонд „ Сигурност на електроенергийната система “ (ФСЕС) за поддръжка на сдруженията за водоснабдяване и канализация (ВиК). Това стана допустимо, откакто служебното държавно управление утвърди програмата за компенсиране на непредвидените разноски на сдруженията от отрасълa за потребена електрическа сила за месец май и месец юни 2022 година.

Бюджетът на програмата съставлява размера на упования финансов дефицит за сдруженията за съответните месеци. Средствата се обезпечават в границите на бюджета на Фонд " Сигурност на електроенергийната система " (ФСЕС) за 2022 година до утвърждения според решение от 2 март 2022 година размер от 46 млн. лв..

Компенсациите ще бъдат изплащани на ВиК операторите до 31 декември т.г. Това ще става на база съглашение сред Министерството на енергетиката, Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ) и ФСЕС. Плащанията ще бъдат осъществявани от Фонда в тридневен период от приемане на уведомлението и при осъществяване на неговите условия.

Програмата ще се управлява от районното министерство. Необходимите средства за всяко сдружение ще бъдат установявани от ведомството след установяване на разликата сред фактическите разноски на електрическа енергия за май и юни, и включените в цените на съответното сдружение от бранш ВиК разноски за електрическа енергия, потвърдени със съответните документи, показват от Министерския съвет.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР