До 150 лв. глоба ще отнасят шофьорите, спрели или паркирали

...
До 150 лв. глоба ще отнасят шофьорите, спрели или паркирали
Коментари Харесай

На вниманието на всички шофьори! Страшни глоби за неправилно паркиралите! Защо ще бъде намалена, обаче глобата за паркиралите на…

До 150 лева санкция ще отнасят водачите, спрели или паркирали возилата си на трамвайни и жп линии в София. Това плануват промени в наредбата за организация на придвижването на територията на Столичната община. Това съобщи в.”Монитор”.

В момента също са неразрешени паркирането и престоят на релсите, само че санкция не е планувана. От „ Московска “ 33 ще глобяват и с по 200 лева всички, паркирали на инвалидно място Сега глобата варира сред 100 и 200 лева Намалена обаче ще бъде оптималната санкция за прекъсване в паркове и зелените площи на града от 500 на 200 лева С смяната на наредбата ще се регламентира и разширението на новата зелена зона в четири региона, която ще коства над 2,3 млн. лева, като в тази сума са включени с изключение на обособяването на новите места за плетено паркиране, оборудването и ремонтът на офисите за закупуване на винетки стикери, нови 160 скоби и други 900 хиляди лева пък ще бъдат вложени за ремонт и създаване на тротоари в зоните за паркиране.

От Центъра за градска подвижност чакат приходите от новата зелена зона да бъдат над 4,2 млн. лева годишно. Прогнозите сочат, че най-вече пари ще дойдат от sms и талони за паркиране – 2,5 млн. лева Скобите пък ще донесат облага от 890 хиляди лева Винетните стикери и служебните абонаменти годишно ще докарват над 800 хиляди лева Ако Столичният общински съвет гласоподава измененията през лятото, с нови 5500 места за платено паркиране ще се снабдят регионите “Оборище “, „ Лозенец “, „ Възраждане “ и „ Красно село “.

Най-много паркоместа ще бъдат разкрити в „ Лозенец “ – 2000. През октомври предходната година в квартала зоната беше уголемение с 3500 места в сектора сред булевардите “Евлоги и Христо Георгиеви”, “Драган Цанков”, “Джеймс Баучер” и “Черни връх”. Сега се предлага да се заплаща за прекъсване на колите и в останалата част на „ Лозенец “ – сред бул. „ Джеймс Баучер “, пл. „ Велчова завера “, бул. „ Стоян Михайловски “, бул. „ Никола Вапцаров “, ул. „ Атанас Дуков “, ул. „ Люба Величкова “, ул. „ Сребърна “ и ул. „ Козяк “.

Във „ Възраждане “ ще има 1500 места по булевардите “Сливница”, “Константин Величков”, “Александър Стамболийски”, улиците “Гюешево”, “Партений Нишавски”, “Българска морава”, “Камен Андреев”, “Добруджански край”, бул. “Ген. М. Д. Скобелев”, ул. “Опълченска” и ул. “Димитър Петков”.

В „ Оборище “ платените зони ще бъдат 1100, като ще бъдат разпределени по булевардите “Христо и Евлоги Георгиеви”, “Данаил Николаев” и “Ситняково” и улиците “Черковна” и “Султан тепе”. В „ Красно село “ ще бъдат обособени минимум платени места за паркиране – 900. Там зоната ще обхване карето от улици сред булевардите “Иван Гешов”, “Пенчо Славейков”, “Ген. Тотлебен” и улица “Георги Софийски”.
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР