До 15 юни леглата бяха празни, после започна запълняемост, а

...
До 15 юни леглата бяха празни, после започна запълняемост, а
Коментари Харесай

Румен Драганов: Летният туристически сезон минава като по учебник

" До 15 юни леглата бяха празни, след това стартира запълняемост, а във „ високия сезон “ натоварването по българското Черноморие беше очевидно ", акцентира експертът.

 

" Очаквахме 5,1 млн. пътувания на български жители по Черноморието и 3,1 – на чужденци – за цялото лято. В края на юли се регистрира към 1% растеж по отношение на 2019 година В някои посоки по отношение на 2022 година растежът е над 50% ", добави той.

 

По думите му първите 3 месеца на 2023 година са били доста мощни за туризма.

 

Изоставане от 9% обаче се регистрира за май, юни и юли. Независимо от аргументите, значимото е бизнесът и общините да осмислят рекламната си тактика за идната година, та да не се виждат празни шезлонги по Черноморието, счита специалистът.

 

Драганов означи, че по европейски планове бяха построени десетки пречиствателни станции по черноморското крайбрежие, има обезпечена защита и здравни управляващи. " Има стотици хиляди щастливи летовници ", безапелационен бе специалистът.

 

Според него до 15 септември може да се чака натоварване по пътищата, само че туристи остават по летните курорти единствено доникъде на октомври - даже и времето да е топло по-късно, тъй като бизнесът се връща в работния си цикъл.

 

Директорът на Института за разбори и оценка в туризма сподели също по този начин, че най-вече, само че къси са визитите от Румъния. Най-дълъг престой имат англичаните и германците – по към 11 дни приблизително.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР