До 15 юли Зоналният съвет на БФС – Варна приема

...
До 15 юли Зоналният съвет на БФС – Варна приема
Коментари Харесай

Във Варна очакват заявки за новото футболно първенство

До 15 юли Зоналният съвет на БФС – Варна приема поръчки за присъединяване в Трета лига – Североизток. Това заяви Пламен Хаджийски, основен секретар на футболната централа в морската столица. Досега огромна част от тимовете, взели присъединяване в миналогодишното състезание, са удостоверили присъединяване и за сезон 2019/2020.

В групата ще е и изпадналият от Втора професионална лига Добруджа (Добрич). Очаква се в открития период първенците на регионалните шампионати от Варна, Добрич, Силистра, Русе, Разград, Търговище и Шумен да потвърдят присъединяване или отвод. Засега предпочитание за присъединяване демонстрират ФК Девня 2005 (Девня) и ФК Черноломец (Попово), само че управленията на футболните клубове към момента не са подали поръчка за присъединяване.

Тези футболни клубове разполагат с материална база, отговаряща на изискванията за присъединяване в третото равнище на футбола в страната. Лошото за Шумен е отпадането от групата на Волов, който до последно се надяваше, че ще се избави от изпадане. Загубата вкъщи в последния кръг от Локомотив (Русе) изхвърли отбора от групата. Наредбата за шампионатите и шампионатите в системата на БФС е такава, че последният тим изпада в по-долна група.

В случая Волов (Шумен) може да продължи да играе в шуменската регионална футболна група в идващото състезание. Що се отнася до това може ли различен тим от Шумен или района да се включи в Североизточната Трета лига, мнението за ЗС на БФС Варна е, че може, стига отборът да разполага с футболен терен и прилежащи уреди, отговарящи за третото равнище на футбола в страната. Новост през сезон 2019/2020 е въвеждането на електронна система.

Това беше сполучливо тествано през предходната година в софийската Трета лига. Вече няма да има протоколи на книжен притежател, а такива в електронен тип. Докладите на длъжностните лица, наказателните картони и всичко по футболната среща ще е в електронен тип – таблет, смарт телефон и така нататък Съставите ще бъдат въвеждани 50 минути преди началото на мача, като там ще бъдат отбелязвани картоните. Те идват служебно в дисциплинарната комисия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР