До 15 юли е крайният срок, в който могат да

...
До 15 юли е крайният срок, в който могат да
Коментари Харесай

Два дни до „Книги от пловдивски автори“


До 15 юли е крайният период, в който могат да бъдат подавани планове по Компонент 4 „ Произведения на пловдивски писатели и значими за града издания “ по Наредбата за финансиране на начинания в областта на културата на община Пловдив.

Всяка година срокът за подаване на пакета документи е от 1 до 15 юли. Формулярите за кандидатстване могат да бъдат изтеглени от уеб страницата на Община Пловдив  http://www.plovdiv.bg, в раздел „ Култура “, в обявата „ Наредба за реда и изискванията за финансиране на начинания в областта на културата, част от Календара на културните събития на Община Пловдив “, К4 „ Произведения на пловдивски писатели и значими за града издания “.

Документи за финансиране се одобряват в деловодството на Община Пловдив на адрес пл. „ Стефан Стамболов “ №1 с сътрудник отдел „ Култура, археология и културно завещание “ за Компонент 4 „ Произведения на пловдивски писатели и значими за града издания “. Документи се одобряват и по електронен път на адрес: [email protected], подписани с електронен автограф на кандидатстващото за финансиране юридическо лице.

Финансирането е в размер на до 800 лв. за стихосбирка и до 3500 лева за белетристична творба. По този съставен елемент се финансират разноски за авторски възнаграждения, редакторска и коректорска активност, дизайн. По този съставен елемент се финансира подготовката до стадий „ електронна книга в PDF “ на произведения в област: художествена литература (стихосбирка, алманах разкази, разказ, драматургия, книга за деца), литературна рецензия, литературна история, литературоведско проучване, монография, литературна анкета; историческа литература; краезнание; изкуствознание; културология; други (вече издавани  произведения, значими за Пловдив) по реда и изискванията на чл.31 до чл.36 от Наредбата.

Могат да аплайват издателства, които показват пловдивски писатели или значими за града издания.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР