До 15-ти октомври семействата на деца, записани в първи и

...
До 15-ти октомври семействата на деца, записани в първи и
Коментари Харесай

Как да кандидатствате за еднократна помощ за ученик

До 15-ти октомври фамилиите на деца, записани в първи и в осми клас, могат да аплайват за еднократната целева помощ от 300 лв..

Средствата се отпускат без рентабилен критерии, осведоми БНР.

Формулярите за кандидатстване са на уеб страницата на Агенцията за обществено подкрепяне и във всички териториални дирекции на Агенцията.

За първи път през предходната образователна година страната реши помощите да се заплащат и на записани в учебно заведение осмокласници с изключение на на първокласници,

като бе отстранен и подоходният аршин, с цел да могат родителите да закупят образователни пособия и нужното за децата.

Важно е родителите да се снабдят с записка, че детето е записано в осми или в първи клас, която да дават, с цел да бъде осъществено заплащането по-бързо.

За първия образователен период се превежда половината от сумата или 150 лв., а втората част – до един месец след началото на втория образователен период, само че единствено в случай че детето продължава да посещават учебно заведение.

В противоположен случай родителите връщат получената сума.

Средствата се връщат на страната и в случай че ученикът в първи или осми клас натрупа повече от пет неизвинени отсъствия.

Заявленията за разпределяне на помощите се подават в дирекциите обществено подкрепяне по сегашен адрес. това може да стане и по електронен път.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР