До 15 май предстои да стартират строително-монтажните работи по ремонта

...
До 15 май предстои да стартират строително-монтажните работи по ремонта
Коментари Харесай

Ето кога започва обновяването на участъка от път III-906 през Дюлинския проход

До 15 май следва да започват строително-монтажните работи по ремонта на 34 километра от път III-906 , минаващ през Дюлинския проход. Участъкът, който ще бъде освежен, се намира сред селата Старо Оряхово и Гюльовца , оповестиха от АПИ.

Процесът по ремонта включва цялостна реорганизация на пътя и ремонт на два моста , ситуирани над реките Двойница и Бала. Важно е да се означи, че придвижването по пътя няма да бъде прекъсвано по време на ремонтните действия. При нужда от краткотрайни ограничавания, трафикът ще бъде пренасочван по обходния маршрут през път I-9.

Ремонтът се планува и на идната права от с. Гюльовца до кръстовището с път I-9 , като работите би трябвало да стартират до края на юни. Този сектор е дълъг 31,5 км и също ще претърпи главно възобновяване, в това число ремонта на четири моста.

Инвестицията за възобновяване на общо 65 километра от път III-906 е в размер на над 167 милиона лв. с Данък добавена стойност , като средствата са обезпечени от републиканския бюджет. Ремонтните действия ще бъдат изпълнявани от консорциумите „ РОУД ПРОДЖЕКТ “ и „ РАЗВИТИЕ 2018 “.

С оглед на смисъла на този път, който свързва областите Варна и Бургас и предлага различни направления за проходите „ Приморски “ и „ Айтоски “ , ремонтите са от значително значение за възстановяване на транспортната инфраструктура и улеснение на придвижването сред двата огромни града.

Очаква се ремонтните действия да продължат 540 календарни дни , след което секторите ще предложат осъвременена и безвредна пътна среда за всички пътуващи.

Над 65 км от път III-906 през Дюлинския проход ще претърпи главен ремонт

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР