До 15 март ще стане ясно колко са опасните язовири

...
До 15 март ще стане ясно колко са опасните язовири
Коментари Харесай

До 15 март обявяват опасните язовири у нас

До 15 март ще стане ясно какъв брой са рисковите язовири у нас откакто дефинитивно бъде направен систематизиран отчет за броя им. Това заяви министърът на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова по време на блиц надзор пред Комисията по икономическа политика и нововъведения.

"В обновения лист ще бъдат включени освен „ рисковите “ язовири съгласно Държавна организация по метрология и механически контрол, само че и проектозакони, както и оферти във връзка с собствеността на язовирите ", акцентира министър Нинова.

По думите й задачата е да се реализира бистрота, с цел да може по-лесно да се търси отговорност при неизправности. След презентация пред народните представители по отношение на положението на язовирите в страната в Министерски съвет е основана група с представители от всички участващи служби и органи, които работят по изготвяане на нужните дейности за решение на казуса с язовирите, добави още тя. Вицепремиерът напомни отпуснатите 500 млн. лв. на „ Държавна консолидационна компания “ (ДКК) за ремонт на 267 язовира по време на кабинета „ Борисов 3 “. „ Оказа се, че от ремонтираните 11, единствено един е легален “, посочи тя.

В отговор на въпрос от народен представител на „ Демократична България “ по отношение на закриването на ДКК, министър Нинова отхвърли да има сходни проекти.

„ Не мислим да закриваме ДКК, а да „ оздравим “ държавните предприятия, посредством целенасочена политика на по-голям надзор “, съобщи тя. Ресорният министър добави, че предварителният отчет на Сметната палата за поверките в ДКК е подготвен. По думите на Нинова данните в него са забавни и следва да бъдат оповестени в Народното събрание.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР