До 15 март България може да получи финално „да“ от

...
До 15 март България може да получи финално „да“ от
Коментари Харесай

Василев: Планът за възстановяване може да бъде формално одобрен през април

До 15 март България може да получи финално „ да “ от Европейската комисия (ЕК) за Плана за възобновяване и резистентност, след което април месец да бъде официално утвърден. Това съобщи вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев по Нова ТВ. Той уточни, че държавното управление е дало отговор на всички рекомендации, които са били най-вече в секторите „ превоз “ и „ енергетика “. Има и неофициална противоположна връзка с Европейска комисия, стана ясно от думите на Василев.

Относно енергетиката министърът изясни, че условието е за 40 на 100 понижение на въглеродния отпечатък. Единственият ангажимент за затваряне на мощности, който сме поели, е да се затворят мощности, които не дават отговор на екологичните стандарти все още, уточни Василев. По думите му това са „ Брикел “ и „ Бобовдол “. Така или другояче тези мощности съвсем не работят последните години. Мисля че са подали общо четири или пет % от въглищната сила, посочи министърът.

Във връзка с митингите на служителите на реда, които упорстват за повече средства от държавния бюджет, вицепремиерът сподели: „ Увеличаване на заплатите, в която и да е държавна институция, може да има единствено след промяна “. Той обърна внимание, че в съдружното съглашение са дадени насоки за промяна в Министерство на вътрешните работи, като за задачата би трябвало да бъде основана работна група със заинтригуваните страни. Василев счита, че са нужни повече успеваемост и по-модерни способи на работа в системата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР