До 15 февруари здравно осигурени лица, които искат да се

...
До 15 февруари здравно осигурени лица, които искат да се
Коментари Харесай

До 15 февруари лекарите правят списъци за ваксиниране срещу коронавирус във Враца

До 15 февруари здравно обезпечени лица, които желаят да се ваксинирате против COVID-19, би трябвало да уведомят персоналните си лекари и да подадат нужната информация. Медиците ще изготвят описи, съдържащи три имена, телефон за връзка, специалност и месторабота, които следва да предадат в РЗИ – Враца. Списъците ще се употребяват при разпределението на имунизациите.
Ако сте с прекратени здравноосигурителни права, можете да се ваксинирате в профилирания имунизационен кабинет в РЗИ – Враца. За задачата е належащо да се запишете по един от следните способи: на тел. 087 9144769 - Снежана Ангелова, основен експерт в дирекция АПФСО, на e-mail: или на място в РЗИ – Враца, ет. 1.
Необходимо е да предоставите трите си имена, телефон за връзка, информация за здравно осигурителния Ви статус, специалност и месторабота, в случай че работите сега.
Ако желаете категорично да се имунизирате с имунизацията на Moderna, е належащо също да се запишете в РЗИ – Враца по един от упоменатите нагоре способи.
Имунизациите ще се правят според Фазите за ваксиниране, избрани в Националния имунизационен проект.
Фазите за ваксиниране на подлежащите групи от популацията, според Националния имунизационен проект са както следва:
Фаза I: Медицински личен състав на лечебни заведения за извънболнична и болнична помощ, медицински експерти по здравни грижи, лекари по дентална медицина, фармацевти, асистент фармацевти и различен спомагателен личен състав.
Фаза II: Потребители и личен състав на обществени институции, педагогичен експерти и личен състав на ферми за развъждане на норки.
Фаза III: Служители, участващи в поддържане на действието на съществени за публичния живот действия.
Фаза IV: Възрастни хора на и над 65-годишна възраст и лица с съпътстващи хронични болести, заради по-тежкото протичане на болестта и по-високият риск от развиване на затруднения и смъртен излаз, в това число имунокомпроментирани или лица с вторични имунни дефицити.
Фаза V: Уязвими групи от популацията заради високия епидемиологичен риск от възпаление, обвързван с изискванията и метода им на живот.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР