До 15 дни освободените български моряци от Руен“ ще са

...
До 15 дни освободените български моряци от Руен“ ще са
Коментари Харесай

До 15 дни освободените български моряци от „Руен“ ще са у дома!

До 15 дни освободените български моряци от „ Руен “ ще са вкъщи! Това сподели в ефира на „ Събуди се ” по NOVA капитан Александър Калчев, изпълнителен шеф на БМФ. Българските моряци от кораба „ Руен “ са на независимост и в положително здраве!

Това се случва след повече от три месеца в плен.

В момента се поставят старания за тяхното завръщане в България. Операцията по освобождението се е провела от индийския флот, който е прихванал отвлечения товарен транспортен съд и е изискал от намиращите се на борда сомалийски пирати да се предадат. Операцията е траяла повече от 40 часа на 2600 км от крайбрежията на Индия.

„ Арестувани са 35 пирати. Те са на борда на единия от двата кораба, които бяха в региона. Нашият екипаж се намира в положително здраве “.

„ Предстои моряците да стигнат с кораба до безвредно пристанище, където да се извърши следствие от страна на управляващите. Предполагам, че до 10-15 дни ще се приберат ”, добави той.

До 15 дни освободените български моряци ще са вкъщи

„ Всички моряци са в положително здраве, намират се на борда на индийския транспортен съд. От тук нататък поставяме старания за тяхното навреме завръщане в България “. Това заяви вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел, която доскоро даде ексклузивен брифинг в Министерство на външните работи по отношение на освобождението на българските моряци от кораба „ Руен “.

„ Международните ни сътрудници се ангажираха извънредно интензивно с освобождението им. Поддържани бяха всечидневни контакти и на най-високо и оперативно ниво.

 

Източник – NOVA

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР