До 15:08 часа в 12 лунен ден приемайте само леката

...
До 15:08 часа в 12 лунен ден приемайте само леката
Коментари Харесай

Хранене по лунен календар – четвъртък – 16.12.2021

До 15:08 часа в 12 лунен ден приемайте единствено леката и здравословна храна. Полезно е гладуването. Пийте повече течности (вода, минерална вода, пресни сокове, компоти, чай), можете да извършите сокова терапия, само че без ябълков сок.

Ядки, семена, извара, заквасена сметана и кефир, както и артикули като авокадо и маслини, ще бъдат потребни, само че е по-добре да се въздържате от меса, всякаква риба и яйца.

На тринадесетия лунен ден (от 15:08 часа) е възможно малко угощение. През този интервал, при липса на противопоказания, ще бъде даже потребно леко да натоварите тялото си. Може да опитате нови храни през днешния ден. Това е удобен ден за всевъзможни кулинарни опити, подготвяне на нови ястия и смяна на диетата. Гастрономическото многообразие през днешния ден няма да навреди на хора, които нямат здравословни проблеми.

През втората половина на деня ще бъде добре да организирате моно диета: главните ястия би трябвало да се подготвят от един артикул, да вземем за пример риба или месо. Всякакви артикули от морето се усвояват добре - водорасли, миди, калмари, скариди, морски риби. Препоръчително е да добавяте морска сол към ястията. За вечеря се старайте да ядете по-малко мазнини. Позволени са леки десерти.

Каши и пълнозърнести артикули се усвояват елементарно. Черен и ръжен самун, изключително домакински самун, ще бъдат потребни. Не се позволява преяждане, защото всеки остатък може да докара до наддаване на тегло.

Днешното предложение:

КЮФТЕТА СЪС СОС ОТ КИСЕЛО МЛЯКО

Продукти: 500 г кайма примес, 2 яйца, магданоз, черен пипер, сол, галета за овалване.

За заливката – 1 ч.ч. кисело мляко, черен пипер, сол.

Приготвяне: Смесете продуктите и оформете елипсовидни кюфтета. Овалвайте ги в галета и ги изпържете в сгорещено олио.

Прецедете мазнината от пърженето, прибавете към нея киселото мляко, черен пипер и сол на усет и разбъркайте добре. При поднасяне поливайте всяка порция с тази заливка.

„ Храненето е заветен акт, от него зависи здравословното положение на организма “.

Учителят Петър Дънов
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР