До 14 градуса в следващите 7 дниОблачността ще бъде променлива,

...
До 14 градуса в следващите 7 дниОблачността ще бъде променлива,
Коментари Харесай

Пролет през януари

До 14 градуса в идващите 7 дни
Облачността ще бъде променлива, само че най-вече междинна и висока. Температурите ще бъдат от 5 до 11 градуса.

Довечера облачността ще се усили и през нощта ще бъде облачно. Минималните температури ще бъдат от нула до 6 градуса, а дневните от 5 до 10 градуса. Ще бъде облачно, тук-там в Дунавската низина ще превали слаб дъжд, а в планините - слаб сняг. В източните региони и планините ще духа слаб вятър от юг и югозапад.

През нощта против неделя слаб дъжд ще превали в южните и югоизточни региони, а слаб сняг е вероятен в най-крайните северозападни региони. Минималните температури в неделя ще са от минус 1 до 5, а дневните - от 3 на северозапад до 11 в югоизточните региони, напомня „ Канал 3 “.

В източната част на страната и планините на Южна България ще духа слаб вятър от юг, а в западната половина на Дунавската низина - от североизток. През деня ще бъде облачно, с валежи от най-вече слаб дъжд.

 

В планините през двата почивни дни времето ще даде положителни условия за ски. Температурите на 1200 метра надморска височина на следващия ден ще бъдат към нулата, а в неделя - до 1-2 градуса над нея. В планините на Южна и Източна България ще мъде още малко по-меко. Ще бъде най-вече облачно, като слаби валежи от сняг, в ниските елементи - от дъжд, са вероятни в неделния ден в Западна и Централна Стара планина и Рило-Родопската област. Почти безшумно или със слаб вятър от юг.

В понеделник ще бъде съвсем без превалявания, с минимални температури от нула до 4 и дневни от 5 до 10 градуса. Облачността ще бъде променлива, постоянно забележителна.

Във вторник за малко от североизток ще проникне малко по-студен въздух. Облачността ще бъде забележителна, само че валежите ще бъдат слаби и на обособени места - най-вече слаб дъжд на юг и напълно слаб сняг или дъжд на север. Минималните температури ще са от към минус 2 до плюс 3 а дневните от 3 до 8 градуса.

В сряда, съгласно предварителните прогнози, температурите още веднъж сензитивно ще се покачат.

Минималните ще са от нула до 4 градуса, а дневните - в необятен период от 4,5 градуса на северозапад до 13, 14 на изток и северно от планините. Вятърът ще се ориентира от юг и ще се усили до сдържан и мощен, като северно от планините не са изключени и фьонови резултати и бурни пориви напразно. Все отново до този развой има 5-6 дни и детайлностите по тези параметри ще доуточняваме в идващите дни. Следете прогнозите ни.

Според прогнозите на моделите, които подлежат на доуточнение с наближаването на този интервал - втората половина на идната седмица, времето в по-голямата част на страната ще бъде много по-топло от нормалното за януари, с близки до мартенските температури. По-ниски температури са вероятни в някои дни в северозападните елементи на страната./ fakti.bg

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР