До 13-ти май е обявено извънредното положение, след това няма

...
До 13-ти май е обявено извънредното положение, след това няма
Коментари Харесай

Захариева проговори за една отпадане на най-мразените от българите мерки

До 13-ти май е оповестено изключителното състояние, по-късно няма да има потребност да се продължава, само че това не значи че всички ограничения ще отпаднат, тъй като сме надалеч в Европа, а и в света, не можем да кажем, че сме преборили ковид. Това заяви в предаването "Офанзива с Любо Огнянов ", Екатерина Захариева, вицепремиер и министър на външните работи.

"Знаете, че стартира поетапно облекчение на ограниченията, само че това не значи, че те ще отпаднат изцяло. Социалната отдалеченост ще би трябвало дълго време да се съблюдава, на повече от два метра, също по този начин рестриктивните мерки за пътешестване даже и в Европейския съюз, носенето на маски в затворени пространства. ", сподели вицепремиерът.

"Всички хора в щаба, понесоха огромна тежест, те също по този начин ще не престават да работят, информация ще има, те ще не престават да осведомят. Нека да има почитание към тези хора, които избавиха нашия живот. ", прикани Захариева.

"Обсъждаме поетапно разхлабване на ограниченията за прекосяването в прилежащи страни. Летище София е от дребното летища, които действат, да не в цялостния потенциал, само че работи ".

"В първите дни от изключителното състояние, беше доста мъчно, работихме с доста жители, които желаеха да се приберат в страната. Аз все пак бих предложила да не се пътува, единствено в краен случай. Неприятно се изненадах по какъв начин имаше толкоз доста хора, които потеглиха да пътуват след оповестяване на изключителното състояние в България, на екскурзии в чужбина. " изясни Екатерина Захариева.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР