До 13 часа на 6 ноември всяка болница трябва да

...
До 13 часа на 6 ноември всяка болница трябва да
Коментари Харесай

Проф. Начев: От 6 ноември пред всяка болница трябва да има пункт за тестване |

До 13 часа на 6 ноември всяка болница би трябвало да е разкрила пункт за тестване на пациентите.

Това сподели шефът на УМБАЛ " Св. Екатерина " проф. Генчо Начев по Нова тв. Той посочи, че всеки, който влиза за обзор, проучване или лекуване в здравното заведение ще бъде тестван с бърз антигенен тест, даващ резултат до минути с към 90-96% меродавност. Няма потребност от пулмолог, в случай че индивидът има признаци, поема по пътя на изолацията, в съответното поделение, в случай че положението му го изисква, изясни кардиологът и посочи, че съгласно него никой не е отказал незабавна интервенция, макар обстановката, в която се намираме.

" Има песимистична и оптимистична прогноза за хода на епидемията. Оптимистичната е да се върнем на равнището, на което бяхме преди три месеца. Песимистичната е да стигнем Чехия, която прави 600 на 100 000 болни дневно, което е нещо ужасно, тъй като тогава здравната система в действителност няма да издържи ", сподели проф. Начев.

По думите му в опазването на здравето безпорядък няма, само че има компликации. 

Съвсем обикновено е да се включат частните лечебни заведения, тъй като те са част от опазването на здравето, разяснява още професорът и добави, че има частни лечебни заведения, които са се присъединили още при започване на пандемията в лекуването на пациенти с ковид.

Той обаче разяснява, че здравният министър не може да спре парите на частните лечебни заведения, в случай че не одобряват коронавирус пациенти , макар че би могъл да изиска това от НЗОК, в случай че има сходна уговорка. 

" Ние сме във война - това би трябвало да се знае от всички и да се вземат всички вероятни ограничения. 
С първата наредба на РЗИ разкрихме 5 кревати за коронавирус, те са изолирани, в този момент вършим организация за откриване на още кревати, съгласно нареждането за обезпечаване на 10% от потенциала. Обособяваме цяло поделение – с 14 кревати ", сподели още шефът на кардиологичната болница.

Според него не е обикновено пациент да почине, до момента в който е разкарван сред 4 лечебни заведения, по тази причина би трябвало да се ревизира за какво се е случило. Той не изключи опцията да е имало справедливи аргументи. Проф. Начев заяви, че сега РЗИ вършат инспекции по лечебните заведения, в това число и в тази, която той управлява.

" Не може да има болница, която да бъде чиста болница. Това е цялостна заблуда ", сподели в умозаключение шефът на УМБАЛ " Св. Екатерина ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР