До 13.00 ч. в петък 253 са сигналите за изборни

...
До 13.00 ч. в петък 253 са сигналите за изборни
Коментари Харесай

Илков: Получихме 9 сигнала за изборни нарушения само за час

До 13.00 ч. в петък 253 са сигналите за изборни нарушавания на територията на цялата страна. Досъдебните производства са 70, арестуваните 36, а предупредителните протоколи - 895. Проведени са 189 профилирани полицейски интервенции по отношение на идните избори. Това сподели министърът на вътрешните работи Атанас Илков, който представи данни за резултатите от дейностите, предприети от МВР срещу закононарушенията, свързани с политическите права на жителите. По думите му единствено за час през днешния ден - от 13.00 до 14.00 ч. са получени още 9 сигнала за изборни нарушавания. 

На 17 октомври са установени товарни коли, които незаконно получават дърва в Смолян и Кърджали. Според министъра те ще послужат най-вероятно за даване на жителите против гласове за избрана политическа мощ. 

Сред целите на Министерство на вътрешните работи вътрешният министър уточни и противодействието на производството на наркотичните субстанции, нелегалната миграция, контрабандата с акцизни артикули, пътната сигурност.

„ Беше разкрита високо софтуерна лаборатория за произвеждане на синтетични опиати във Варна, в Бургас е разрушена лаборатория за произвеждане на марихуана. Открита е суха тревна маса за към 7 милиона и половина лв. ”, разясни вътрешният министър, представен от Нова.

Относно мигрантския напън, Илков съобщи, че при последните акции в София и Пловдив са арестувани 20 души, взели участие в противозаконен трафик на бежанци.

За BG-Alert:

„ Системата сработи на 98%. Това е най-високият % до момента. Отложихме това тестване преди към 2 седмици, с цел да създадем осведомителна акция. За да разбираем на хората че това ще бъде тествана системата в тестова среда. Хората, които не са получили известие, са изключили тестовите сигнали. Бъдете сигурни, че в действителна обстановка всички хора ще получат известие, стига да не са задействали „ самолетен режим ”, сподели още Илков.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР