До 13:00 ч. днес движението в участъка от км 153

...
До 13:00 ч. днес движението в участъка от км 153
Коментари Харесай

За шофьорите: Внимавайте по Струма

До 13:00 ч. през днешния ден придвижването в сектора от км 153 до км 163 на автомагистрала (АМ) " Струма " в посока Кулата се реализира с нараснало внимание заради частични ремонтни действия на асфалтовата настилка, оповестиха от Агенция „ Пътна инфраструктура “(АПИ). Шофьорите да се движат със съобразена скорост съгласно основаната организация на придвижване, приканват от пътната организация.

От понеделник, 30 май, се възвръща придвижването по автомагистрала „ Хемус “ на тежкотоварните камиони над 12 тона, пътуващи за София. Това оповестиха от пресцентъра на Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ). В посока Варна тежкотоварният трафик ще продължи да минава по обходния път София – Ботевград през Витиня.

През предходната седмица стартира ремонт на виадукта при 34-ти км на автомагистрала „ Хемус “ в платното за София. За осъществяване на дейностите е лимитирано придвижването по двете дейни ленти на оборудването и трафикът минава в изпреварващата лента. От понеделник ще се възвърне придвижването на всички коли по двете дейни ленти и ще бъде лимитирано прекосяването по изпреварващата лента. Скоростта на придвижване в сектора е до 70 км/ч.

Изпълнените ремонтни действия разрешават да се възвърне придвижването на тежкотоварни камиони над 12 тона в посока София и да се улесни прекосяването по обходния път през Витиня. Срокът за привършване на строителните работи на оборудването е до 18 юни т. година, напомнят от АПИ.

Съоръжението при 34-ти км е в неприятно положение и по него е лимитирано прекосяването на тежкотоварните транспортни средства. През предходната година е работено по укрепването на платното за Варна. Тази година работата продължава.

В момента се ремонтира и обходният път през Витиня. Текущите действия на пътя Ботевград – София са в сектора от кръстовището до местността „ Витиня “. Трасето е в доста неприятно положение, а по него минава тежкотоварният трафик поради ремонта на тръбата за София на тунел „ Ечемишка “ и на виадуктите при 33-ти и 34-ти километър на автомагистрала „ Хемус “. Това постанова осъществяването на незабавни аварийно-възстановителни работи, с цел да се обезпечи безвредното прекосяване на камионите по правата от първокласния път, оповестяват още от пътната организация.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР