До 12 млрд лв. финансиране и до 9 млрд. лева

...
До 12 млрд лв. финансиране и до 9 млрд. лева
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Четири основни стълба включва спасителният план

До 12 млрд лева финансиране и до 9 милиарда лв. кредитен запас ще има България. Краен период за консумиране на средствата по проекта ще бъде 2026 година, като ок.70% от средствата би трябвало да бъдат усвоени през първите две години.Това сподели вицепремиерът и министър по европейските въпроси Томислав Дончев, който показа през днешния ден проектът за възобновяване и резистентност за страната ни. През идващите 6 години би трябвало да бъде вложен най-малко 2 млрд лева обществен запас, който ще дава опция за реинвестиции. Това е втората след влизането ни в Европейски Съюз върна на рационализация на България. Това е неповторим късмет да бъдат направени промени. 4 остовни стълба включва проекта - Иновативна България, 20% от ресурсите на проекта са ориентирани натам. Зелена България-устойчиво ръководство на естествените запаси с 37% вложения, Свързана България с акцент върху районните стопански системи да са конкурентно способри. Справедлива България с вложения в обществената сфера, опазването на здравето и др. 
Иновативна България включва вложения в просветителна система, рационализация от входа, през образователното наличие до квалификацията на учителите. Проект за създаване на СТЕМ среда - математика и естествени науки. 1680 кабинета в същия брой учебни заведения ще бъдат построени. Ще бъдат закупени устройства за цифрово образование. Материалната база на институтите ще бъдат осъвременени 750 учебни заведения и обгръща.
Ще опишем проекта за възобновяване в подтекста на всички останали принадлежности, сподели по-рано Дончев.  Ще продължим с вложенията в инфраструктура. Акцент ще е дигитализацията и модернизацията на дребните и междинните предприятия. Мерките няма да разрешават никой член на обществото да бъде изключен. Ще има районен метод. От идната година няколко общини с държавно управление и регионална администрация ще могат да създават взаимни планове. Необходимост от продължаващи промени в доста браншове и потребност от вложения в частния. Заради пандемията животът и здравето на хората са в риск, здравната и обществените системи са подложени на напън. има риск от увеличение на безработицата, макар мярката 60 на 40. Две години България отделя 2,4 от Брутният вътрешен продукт в поддръжка на хората за излаз от криззата. Това обаче са избавителни ограничения. 
Правителството до отнесе доста рецензии от някои евродепутати от дясно, че към момента не е показало своя избавителен проект за справяне с рецесията. Той би трябвало да бъде изпратен, предпазен и утвърден от Брюксел. " България ще получи над 6 милиарда евро безплатна помощ от Европейския механизъм за възобновяване и резистентност, като 70% от тези средства се планува да бъдат усвоени единствено в границите на 2 години (2021 и 2022 г.). Приносът на средствата за подкрепяне на софтуерния и екологичен преход ще бъде авансово изискване за тяхното асимилиране. На 15 октомври изтече прелиминарен целесъобразен период на Европейска комисия за показване на първи разновидности на националните проекти, а България не показа подобен. Проектът не се разисква обществено на национално равнище, а в Европейски Съюз няма друга страна, в която да не се води спор по тази тематика ", твмърдят от " Дамократична България ".
Очаквайте детайлности.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР