До 12 месеца най-вероятно ще започне рецесия. Явлението ще се

...
До 12 месеца най-вероятно ще започне рецесия. Явлението ще се
Коментари Харесай

Експерт: До 12 месеца ще започне рецесия - първо в САЩ, после в ЕС

До 12 месеца най-вероятно ще стартира криза. Явлението ще се появи първо в Съединените щати, по-късно и в Европейския съюз.

Това предвижда Стоян Панчев, съосновател на Експертния клуб за стопанска система и политика пред БНР. По думите му идващото десетилетие ще е с висока инфлация. „ Предстоят сложни години за международната стопанска система “, разяснява той. По думите му решението е в скъсените вериги за доставки.

Според Панчев не е изненадващо, че у нас се разигра следващата политическа рецесия, защото сме очевидци на изцяло пренареждане на политическите настроения.

По думите на Панчев от актуалната политическа обстановка в България може да се извлекат и позитиви.

Икономистът е от съперниците на влизането в еврозоната и съгласно него единият позитив е запазването на валутния ръб.

„ Благодарение на борда несъразмерните разходи са невъзможни “, съобщи Панчев. По думите му без значение кое е държавното управление то би направило предизборна актуализация на бюджета, тъй като на страната ни и следва нов парламентарен избор, „ което не е загадка за никого “.

Експертът добави, че препоръчаните ограничения от кабинета на премиера са проинфлационни. За това предизвестяват и доста други икономисти и специалисти.

Политическата рецесия лишава в допълнение от капиталовата прелест на страната ни, а тя има късмет да се възползва от нишите на скъсяването на веригите за доставки, разяснява Панчев. Друг негатив е, че с десетилетия към този момент не могат да се решат структурни проблеми на българската стопанска система, какъвто е застаряващото население, което не може да използва доста. Това прави България още по-малко привлекателна за задграничните вложители.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР