До 12.00 часа днес могат да бъдат актуализирани желанията за

...
До 12.00 часа днес могат да бъдат актуализирани желанията за
Коментари Харесай

Родителите на над 3800 неприети в ясли и градини деца в София са получили компенсации

До 12.00 часа през днешния ден могат да бъдат обновени желанията за кандидатстване в столичните ясли и детски градини. След този час системата ще бъде заключена.

Обявените свободни места за банкет през идната образователна година са 13 102, напомни пред Радио София Нели Манчева – и.д. шеф „ Образование “ в Столичната община.

„ 6670 са местата в яслени групи и 4315 за първа градинска група. Над 2000 са свободните места за втора, трета и четвърта градинска група, поради наложителното предучилищно обучение на 4, 5 и 6-годишните деца “, изясни Манчева.

Тя добави, че все още тече строителството на 17 нови здания и разширения. До края на година се чака да са приключени 13 от тях.

По отношение на обезщетенията за неприети деца в столичните ясли и детски градини, Нели Манчева посочи, че последният изплатен интервал е за януари и февруари 2024 година

„ Компенсирани са разноските на родителите на над 3800 деца. Размерът на обезщетенията е 1 938 000 лв.. Кандидатстването се прави напълно през Информационната система (ИСОДЗ). Разбира се, районните администрация са на линия за подпомагане. Когато родителят среща усложнения може да се обърне към съответния регион или Дирекция „ Образование “ на Столичната община “, сподели Нели Манчева.

Първото класиране за детските градини и яслите в София, за идната образователна година, ще се извърши на следващия ден – 10 май.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР