До 11 юни публиката на Народния театър ще може да

...
До 11 юни публиката на Народния театър ще може да
Коментари Харесай

НТ Иван Вазов: Чочо е любов

До 11 юни публиката на Народния спектакъл ще може да види изложбата, отдадена на огромния български артист Петър Попйорданов – Чочо, оповестяват от националната институция.

Експозицията, отдадена на 10 години от гибелта и идния 59-и рожден ден на артиста беше открита през вчерашния ден, 17 май, в партерното предверие на Голяма сцена. Тя демонстрира фотографии от 20-те функции на Чочо Попйорданов в Народния спектакъл в интервала 1994 – 2012 година На откриването бяха показани и костюми на артиста, с които той е играл в спектаклите „ Хъшове “, „ Бурята “ и „ Пет дами в идентични рокли “, както и револверът „ Гасер “ от най-паметната му роля – на Македонски.



 „ Има хора, за които не мога да приказвам в минало време. Десет години са прашинка от вечността. Има безкрайност, която е просто живот. А Чочо е живот, било то на сцената или някъде тук измежду нас. Дух, който е безконечен, който е действителност, а не спомен. Дух, който не можеш да отделиш от живота. Чочо е обич “. С тези думи Василка Бумбарова, от името на шефа на Народния спектакъл Васил Василев, откри публично изложбата.

 „ Щастлив съм, че дружно почитаме следата, която моят наследник остави в историята на българския спектакъл. В нашето забързано и комплицирано време, в тази центрофуга, в която се въртим, би трябвало да помним, че нищо не е повече от нас и нищо не свършва с нас. Пазете се. Пазете всеки към вас. Дарявайте си обич. Дарявайте публиката с любов и светлина, тъй като имаме ужасно огромна потребност от това ”, обърна се към гостите на събитието бащата на Чочо – Иван Попйорданов.

Поканата на Народния спектакъл – да почетем дружно Чочо, почетоха също брачната половинка на артиста – Даниела, ръководителят на Съюза на артистите в България – Христо Мутафчиев, артисти от трупата на театъра и от столични театри.
На 23 май на Чочо Попйорданов ще бъде отдаден спектакълът „ Хъшове “ по Иван Вазов на режисьора Александър Морфов – зрелище, в което Чочо дълги години игра ролята на Македонски.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР