До 11 януари следващата година се приемат оферти в обществена

...
До 11 януари следващата година се приемат оферти в обществена
Коментари Харесай

Търси се кой да проектира трета лента в три участъка от пътя между Асеновград и Смолян

До 11 януари идната година се одобряват предложения в социална поръчка за правене на механически план за създаване на трета лента в три сектора от второкласния път II-86 Асеновград – Смолян , оповестиха от пресцентъра на Агенция „ Пътна инфраструктура “.

Още преди четири години е извършено орединвестиционното изследване и са избрани секторите, в които е допустимо да бъде построена трета лента . Чрез нея би трябвало да бъде улеснен интензивният трафик , който в това време да стане по-безопасен за всички участници в него. Общата дължина на правите е към 14 км.  

Първият сектор , очакван за планиране, е с дължина близо 4,9 км /от км 68+800 до км 73+650/. Трасето минава наоколо до отбивките за Дряновец и Богутево . Вторият сектор е стартира малко преди Чепеларе и приключва след кръстовището за Пампорово, с обща дължина 5,3 км /от км 80+800 до км 86+100/. Третият сектор е от отбивката за Момчиловци до Соколовци /от км 90+530 до км 94+300/. Той е с дължина близо 3,8 км.

От АПИ припомнят, че строителните работи няма по какъв начин да започват без правенето на механически план . Той ще предстои на  екологична процедура , която като тип ще бъде избрана от способния орган след неговото приемане. Ще бъдат извършени и съответните устройствена и отчуждителна процедури , защото третата лента в обособените сектори се разполага отвън съществуващата транспортна територия на второкласния път .

Въз основа на готовия план по-късно ще се дефинират съответните строително-монтажни работи , цената, срокът им за осъществяване и ще се пристъпи към избора на реализатори на строителството и на строителния контрол при построяването на трета лента в трите сектора от второкласния път Асеновград – Смолян .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР