До 11 жертви нарасна броят на загиналите от наводненията, причинени

...
До 11 жертви нарасна броят на загиналите от наводненията, причинени
Коментари Харесай

Загиналите от Габриел в Нова Зеландия нараснаха до 11

До 11 жертви набъбна броят на починалите от наводненията, породени от тропическия циклон Габриел, минал през Северния остров на Нова Зеландия на 13 февруари, заяви полицията.

Телата на още две жертви на наводненията са открити в окръг Хоукс Бей в събота вечерта. „ Броят на хората, за които публично е доказано, че са починали вследствие на циклона Габриел, набъбна до 11 “, сподели представител на новозеландската полиция пред националното радио, представено от медиите.

Обстановката в редица региони на Северния остров на Нова Зеландия, където циклонът бе най-унищожителен, остава тежка. Районът на залива Хоск (разположен на 300 км северно от Уелингтън на източното крайбрежие на Северния остров) е обиден най-тежко, с спирания на електрозахранването и връзките в основния му град Напиер. Всички общообразователни учебни заведения, детски градини и висши образователни заведения са затворени, част от автомагистралите са разрушени от свлачища. Някои от отдалечените общности в окръга са отрязани от линиите за доставки заради наводнения, като храна, питейна вода и съществени неща се доставят с хеликоптери от военните. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР