До 10% спад в наемите на жилища отчитат в Дубай.

...
До 10% спад в наемите на жилища отчитат в Дубай.
Коментари Харесай

Купувачи и наематели диктуват пазара в Дубай

До 10% спад в наемите на жилища регистрират в Дубай. Тенденцията на спад на рентата и намаление на цените на жилищата се следи още от средата на 2017 година „ Пазарът продължава да се диктува от наемателите и купувачите. Първите договарят със притежателите за по-ниска лихва, а в случай че не съумеят да я договорят се реалокират в различен апартамент, неведнъж по-голям от настоящия, и то за същите пари. Поевтиняването на жилищата открива и нови благоприятни условия за купувачите. Сега е оптималният миг за тези, които не знаят къде да вложат парите си, да го създадат като купят имот”, споделя Хайдер Али Хан, изпълнителен шеф на компанията Bayut.

Най-силен спад се записва при наемите на жилища с една спалня в Дейре – 15.4%. С близо 11% се е намалила рентата на жилища с две спални в Dubai Sports City.

Dubai Marina продължава да е най-популярното място както за покупка, по този начин и за наем на жилища. Там клиентите към този момент могат да купят жилище с една или две спални с 5% по-евтино спрямо началото на годината. Средните наемни равнища са 1970 USD на месец.

При някои типове жилищни парцели не се следи смяна в цените. Сред тях са жилищата с пет спални в региона на The Villa. Подобен парцел може да се купи против 1.1 млн. USD. В Jumeirah Village Circle (JVC) вила с две спални се оферира на цена от 650 000 USD.

По отношение наемането на жилища най-популярния комплекс е Mirdif. Там междинният наем на къща с три спални е 2700 USD на месец.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР