До 10 ноември е в ход кандидатстването за новата национална

...
До 10 ноември е в ход кандидатстването за новата национална
Коментари Харесай

В ход е кандидатстването по програмата Обучение за IT-кариера

До 10 ноември е в ход кандидатстването за новата национална стратегия " Обучение за IT-кариера ". Пловдив ще е един от петте центъра в страната, където ще се координира просветителният модул. Очаква се от града и от останалите области сътрудници - Стара Загора, Пазарджик, Кърджали и Смолян да бъдат привлечени близо 1000 десетокласници.

Кандидатстването на учениците, което е в ход и сега, става в специфична платформа на уеб страницата на математическата гимназия " Акад. Кирил Попов " и ще продължи до 10 ноември.

Ивайло Старибратов – шеф на математическата гимназия изясни:

На 11 и на 12 всеки от учениците ще може в електронен тип да направи входящ тест, не толкоз знанията на учениците да оцени, колкото въпреки всичко някаква настройка и по-скоро мотивация за това да бъде подготвен. Входящият тест идва от бизнеса. Той е подобен, който няколко огромни компании употребяват при асортимент на личния състав. Доста огромна част от теста е да се търсят " меки " умения в тези възпитаници и едно познаване, разбиране за програмиране. Първите образования се надяваме да започват още тази година. Всички, които са отвън Пловдив ще  бъдат настанявани и ще се обезпечава логистиката им тук, като това всичко ще бъде покривано от програмата.

Директорът на математимеската гимназия акцентира, че образованието е новаторско. Часовете ще се организират отвън образователно време. Идеята е да доминират тези, които ще са в действителна работна среда, по тази причина и някои от тях ще се водят по едно и също време от преподавател и ай ти експерт, защото от ден на ден нараства потребността от такива експерти.

Икономистът Георги Стоев споделя:

Бихме желали вложителите да намират нужния личен състав, да се занимават с това да ги квалифицират, бързо да ги образоват, бързо да вкарат младежите в предприятията, да намерят своята реализация, тъй че - по-скоро гледаме към едни софтуерни основи. Това включва освен софтуерните компании, само че това включва и конструкторните инженери в машиностроителния бизнес и в предприятия, които пробват с нови материали… по-скоро мислим за инженерингови инкубатори, които да приобщят по-голямата част от младежите.

Подробностите можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР