До 10 дни всички български граждани ще могат да проверят

...
До 10 дни всички български граждани ще могат да проверят
Коментари Харесай

Може да осъдите НАП за теча на лични данни до 10 дни

" До 10 дни всички български жители ще могат да ревизират в системата на Национална агенция за приходите дали данните им са измежду изтеклите при хакерската офанзива против Приходната организация. "

Думите са на ръководителят на Комисията за отбрана на персоналните данни Венцислав Караджов, който съобщи пред Българска национална телевизия, че ще бъде стартирано произвеждане в Национална агенция за приходите по случая.

Той посочи, че системите за киберсигурност на страната не са на равнище: " Досега аз не знам държавна институция, която да е направила одит на своите ИТ системи и да работи по този одит систематично, ежемесечно ".

Караджов уточни, че Национална агенция за приходите създава нова платформа за бърз достъп до информация дали вашите персонални данни не са употребени от някой различен и за закононарушение.
 Защо Национална агенция за приходите събира данни кой играе <a href=хазарт " >
" В рамките на десетина дни всеки един български жител ще има опция да извърши инспекция. Това, което могат да създадат жителите, е да употребяват конституционно обезпеченото им право да подадат тъжба в съответния съд. Но би трябвало да имат поради, че в случай че търсят обезщетение, ще би трябвало да могат да потвърдят, че персонално са претърпели щета от теча на данни ", добавя той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР