До 10 дни ще вземем решение за бъдещето на началника

...
До 10 дни ще вземем решение за бъдещето на началника
Коментари Харесай

Кметът ще мисли 10 дни дали да уволни Лъчезар Братоев 


До 10 дни ще вземем решение за бъдещето на началника на отдел „ Рибарски пристанища “ – Лъчезар Братоев. Искам да се уверя, че всички гледни точки са взети във връзка с настояването за неговата оставка – това включва както едрите и дребните риболовци, по този начин и феновете. Нека не трансформираме диалог, в който приказваме за трупани с десетилетия проблеми, в национален съд. Това съобщи кметът Благомир Коцев пред представители на рибарската общественост. В срещата интензивно присъединяване взеха също народните представители от „ Възраждане “ Костадин Костадинов и Коста Стоянов, и от Българска социалистическа партия – Борислав Гуцанов.

По-рано през днешния ден протестно шествие против ветрогенераторите в Черно море доближи до постройката на Община Варна, където риболовци от разнообразни общини в региона и представители на опозиционни партии желаеха среща с кмета на Варна Благомир Коцев.

Исканията на протестиращите са легализиране на противозаконните лодкостоянки, прекъсване на желанието за създаване на ветрогенератори в акваторията на Варна и премахване от служба на началника на отдел „ Рибарски пристанища “ в Община Варна – Лъчезар Братоев. Кметът Коцев одобри болшинството в зала „ Пленарна “, където участваха близо 200 души.

Коцев увери жителите, че поддържа декларацията на Общинския съвет за отдръпване на законопроекта за възобновими енергийни източници във водите на Черно море от 21 февруари т. година и че ще извърши волята на варненци за недопускане на оборудванията.

По тематиката за противозаконните лодкостоянки и незадоволителния потенциал на пристанищата „ Варна “ и „ Карантината “, кметът Коцев подсети, че са се провели редица срещи с представители на рибарската общественост, на които е било взето решение за ускорена работа по проблема. Активни дейности се подхващат и в междуведомствената работна група с представители на Морска администрация, Областна администрация и Община Варна. Групата има за цел да постанови краткосрочни и дълготрайни решения на близо 40-годишния въпрос за узаконяването на лодкостоянките.

Кметът Коцев също по този начин изиска да се обясни дали рибарската общественост е единомислеща в настояването си за оставка на Лъчезар Братоев. Коцев пожела да му се показа формален лист на жители или сдружения, които показват такава позиция, преди да вземе решение. Той даде обещание, че ще има дефинитивна позиция до 10 дни.

На срещата не липсваха и партийни провокации. Такива бяха да вземем за пример дейните позиции на Костадин Костадинов от „ Възраждане “ и на Борислав Гуцанов от Българска социалистическа партия. Двамата поведоха митинга, а водачът на „ Възраждане “ влезе и в вербален конфликт с кмета на Варна.

Благомир Коцев изиска срещата да не се политизира и прикани риболовците да не се използват за партийни цели.

Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР