До 10 дни ще стане ясно дали наложените ограничителни мерки

...
До 10 дни ще стане ясно дали наложените ограничителни мерки
Коментари Харесай

Една от най-популярните области в Гърция пред затваряне заради К-19

До 10 дни ще стане ясно дали наложените ограничаващи ограничения в област Атика от през вчерашния ден, поради пандемията от ковид, ще имат резултат. В противоположен случай изрично се минава към затваряне на региона. Това съобщи професорът по инфекциозни заболявания Никос Сипсас.

Позовавайки се на хода на случаите, който през вчерашния ден надвиши 300, професорът сподели в предаването "Добро утро Гърция " на ANT1, че картината не е добра и че данните не се трансформират. Помолен да разяснява изказването на държавния представител Стелиос Пецас, който уточни, че вероятно затваряне на региона е на масата, господин Сипсас акцентира, че "що се отнася до епидемията, " в никакъв случай не казвай в никакъв случай "важи " изрично.

Никос Сипсас, който е член на комисията на учените за ковид, уточни, че „ в случай че е належащо затваряне на региона, това ще бъде направено. Ако тази обстановка продължи в Атика, тогава безспорно ще предприемем блокиране. Резултатът от последните ограничения ще отнеме от седмица до 10 дни. Ако няма резултат, идната стъпка е да се ограничи придвижването на жителите. "

Той изясни, че „ обстановката не върви добре. Възходящата наклонност на епидемията е доста мощна и това може да се види основно от интубираните. Ако оставим обстановка да продължи без фрапантни ограничения, тогава здравната система ще бъде под мощен напън. "

Според Сипсас учените, от комисията наблюдаващи пандемията, "ще дадат 10 дни или две седмици на новите ограничения, с цел да видят дали ще има резултат. "Ако възходящата наклонност продължи, тогава можем да стигнем до прекаленост. "
Професорът изясни, че всяко ново затваряне "ще бъде по-кратко ".

„ Призовавам жителите да съблюдават ограниченията. Време е да го извършите, а не да се отпускате. Нещата се утежняват ", сподели още професора.
Днес гръцките здравни управляващи оповестиха 310 нови инфекции с COVID-19 в страната през последните 24 часа, 12 от които са засечени на ГКПП-та по гръцките граници.

Съобщава се за три нови смъртни случая, като общия брой досега става 313. Средната възраст на жертвите на вируса е 78 години. Броят на интубираните пациенти е 67, а междинната им възраст е 70 години.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР