До 10 дни ще има обходен маршрут при свлачището край

...
До 10 дни ще има обходен маршрут при свлачището край
Коментари Харесай

Над 8 млн. лева ще струват възстановителните дейности на пътя Смолян - Мадан

До 10 дни ще има обходен маршрут при свлачището край Смолян. Най-малко 7-8 млн. лв. ще костват възстановителните действия на самия път Смолян - Мадан, който към този момент 10 дни е блокиран от голямо срутище, съобщи министърът на районното развиване и благоустройство Николай Нанков Николай Нанков е министър на районното развиване и... към профила.

Средствата ще бъдат обезпечени от междуведомствената комисия за отбрана на популацията при бедствия и повреди към Министерския съвет, изясни Нанков, който тази заран извърши оглед на място с представители на експертната група.

Минимум 7-8 милиона лв. ще коства укрепването, освен на свлачището, само че и на пътното платно. Имаме и водопровод… Ние би трябвало да запазим цялата инфраструктура, да осигурим и естественото водоподаване и естественото прекосяване на хората през републиканския път, сподели Нанков, представен от БНР.

До края на календарната годината, при начертаването на ограниченията в понеделник и започването на аварийно-възстановителните работи, ще сме подготвени, даде обещание министърът на районното развиване и благоустройството.

Пътят е част от връзката за бъдещия Гранично-пропускателен пункт "Рудозем ".

Вчера експертна комисия направи оглед на терена. До 19 март експертите би трябвало да излязат с отчет за оценка на обстановката и оферти за решение на казуса.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР