До 10 дни се очаква да стартират дейностите по изграждане

...
До 10 дни се очаква да стартират дейностите по изграждане
Коментари Харесай

Кметът: До 10 дни започва изграждането на Регионалната система за управление на отпадъците

До 10 дни се чака да започват дейностите по създаване на Регионалната система за ръководство на отпадъците. Това съобщи на конференция кметът на Благоевград доктор Атанас Камбитов. Той е безапелационен, че рецесия с боклука няма. Д-р Камбитов разясни, че обектът би трябвало да бъде приключен до края на м. септември 2018 година " На сесия на Общински съвет бе взето решение за финансиране на сепариращата и на анаеробната система. Те възлизат към 60 млн. лв., а Община Благоевград взе участие с към 2 млн. лв.. Останалите пари евентуално ще бъдат от отчисления. Благоевград ще има едно от най-модерните депа в България ", разяснява кметът Камбитов.
До края на седмицата се чака ПУДООС да удостовери сумата, която те ще финансират по действия. От общо 23 млн. лв., ПУДООС финансира близо 17,5 млн. лв.. " Остатъкът ще желаяме от Министерство на финансите. Ако до края на седмицата имаме решение от ПУДООС, се надяваме идната седмица Министерски съвет да вземе решение ", разяснява още доктор Камбитов. Срокът за създаване на депото е 8 м.. Кметът разясни, че сега се търси оптималния вид за допустимо най-бързо протичане на строителните действия.

Поради закриване на остарялото хранилище, община Благоевград сега извозва отпадъците към Сандански. Кметът Камбитов разясни, че за депониране на отпадъците в Сандански, Благоевград не заплаща по-висока такса от община Сандански, защото депото е построено с европейски средства. Кметът разясни, че има обезпечена претоварна площадка, за да бъдат обезпечени средства. 

За тази година е планувано и създаване на площадка за приемане на ел.уреди. Тя ще бъде разположена в региона на жп гарата.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР