До 10 дни германският съд ще реши дали да екстрадира

...
До 10 дни германският съд ще реши дали да екстрадира
Коментари Харесай

Германски съд решава до 10 дни дали да върне Северин Красимиров в България

До 10 дни немският съд ще реши дали да екстрадира Северин Красимиров - обвинения за убийството на 30-годишната Виктория Маринова в Русе. Това сподели представителят на прокуратурата в Целе Бернд Колкмайер, представен от Дарик.

Съдът в немския град взема решение през днешния ден дали да остави в ареста Красимиров, който е заявил, че е склонен решението за екстрадиция да се прегледа по съкратена процедура.

Българските управляващи няма да дават доказателствени материали на немския съд, защото това не е належащо при европейска заповед за арест, изясни Колкмайер.

" Българските управляващи не са дали доказателства, само че това не е и нужно, защото става дума за европейска заповед за арест. Т.е. немският съд няма да потвърждава дали закононарушението е осъществено от арестувания или не. Това е работа на българската правосъдна система. Ние би трябвало да потвърдим дали екстрадицията е позволена, това е нашата задача. Задържали сме го и в този момент в кратко произвеждане ще се откри дали е допустима екстрадиция в България. Предполагам, че това ще стане релативно бързо ", разяснява представителят на прокуратурата в Целе.

" Няма да се потвърждава съмнението за осъщественото закононарушение, а единствено дали при екстрадиция не го грози опасност за живота или доста неприятни условия в пандиза в България. Но, съгласно мен, казусът с България не е подобен ", добави Бернд Колкмайер.

Процедурата по изгонване може да продължи до 60 дни, само че защото Северин Красимиров е дал единодушие за нея срокът се съкратява до 10 дни.

Красимиров бе задържан във вторник вечерта в немския град Щаде в дома на майка му. Той е удостоверил по време на разпитите, че е живял и работил за малко в Германия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР